Origineel souvenir nodig? Van het prachtig Haarlem aan het kronkelend Spaarne. De hoofdstad van Noord-Holland: tjokvol monumenten, boetiekjes en bijzondere gebouwen. Of je nou graag een weekendje gaat winkelen, buitenlandse vrienden over de vloer hebt of er bent geboren: deze aandenkens zijn leuk voor eigenlijk iedereen!

1

Bijzonder Borrelpakket van de Bavokerk in Haarlem. Deze luxe kaasplank en borrelplank zijn uniek: de toren van de Haarlemse Bavokerk is met de hand getekend en zorgvuldig in het duurzame bamboehout gegraveerd. Een heel duurzaam Haarlem souvenir dus!

Typisch Haarlems cadeaupakket

Typisch Haarlems cadeaupakket

Review:

Geweldig Haarlems cadeau 

“Hele leuke cadeaus en souvenirs van onder meer Haarlem. Wij hebben vrienden die gingen verhuizen naar een andere stad er heel blij mee gemaakt, blijft toch een heel mooi aandenken aan de mooie stad Haarlem. Het zijn echt unieke producten omdat ze alleen bij hun worden verkocht en nergens anders.” – Marlies V.

1

Dit zijn echte Haarlemse producten direct van de Haarlemse Brouwerij Jopen, een heerlijk bierpakket, proost!

Echte Haarlemse producten

Jopen bierpakket | Echte Haarlemse producten

Review:

Heerlijk Haarlem bier

Jopen. Dat is een begrip aan het worden… en terecht! Heerlijke biertjes, van tap tot blik de keuze is reuze.” – Allard H.

1

Wat is typisch Haarlems? Welke mensen, plaatsen, recepten, tradities en gewoontes maken Haarlem zo bijzonder? Haarlem heeft zoveel te bieden, het is onmogelijk in 1 woord te omschrijven. Laat staan om het in 1 tekening te laten zien, vandaar een hele Haarlemse ABC poster!

Typisch Haarlems

hollandse-huisjes.nl | Typisch Haarlems

Typisch Haarlemse ansichtkaarten

Typisch Haarlemse ansichtkaarten

1

Achter het rimpelloze vernis van de brave museumstad verbergt Haarlem een compleet ander gezicht. Dat van een levendige stad vol verrassingen.

Haarlem cadeau

Boek Haarlem | Haarlem cadeau

Review:

Ontzettend leuk en informatief 

“Op de ene pagina een leuke informatieve tekst en op de andere pagina een begeleidende foto. Veel weetjes en tips over de stad. Erg leuk boek om meer te weten te komen over Haarlem. Aanrader!” – BarnM, Haarlem

1

Doe creatief met deze onderzetter puzzel van Haarlem. Met liefde gemaakt van duurzaam en natuurlijk kurk. Met een lasermachine is de kaart van Haarlem er ingebrand.

Hollandse Huisjes Haarlem

hollandse-huisjes.nl

Onderzetters souvenir Haarlem

Onderzetters souvenir Haarlem

1

De Haarlemse verjaardagskalender is een perfect cadeautje voor iedere Haarlem-liefhebber (of gewoon voor jezelf). Elke maand een andere illustratie van een authentiek Haarlems gebouw. De enige ingevulde verjaardag is van Haarlem zelf op 23 november.

Kado van Haalem

hollandse-huisjes.nl | Kado van Haalem

Review:

Geweldige souvenirs van Haarlem 

“Normaal na een dagje de toerist spelen in een Nederlandse stad koop ik altijd een klein aandenken. Bij Haarlem was ik dat stom genoeg vergeten, maar dat bleek uiteindelijk niet erg, want ik heb later online deze fantastische kalender kunnen kopen. Echt een heel mooi en origineel souvenir van Haarlem!” – Marijke Vos

1

Deze bamboe sleutelhanger heeft de plattegrond van Haarlem erin gegraveerd. Zo vind je altijd de weg terug naar die mooie stad.

Sleutelhanger souvenir Haarlem

hollandse-huisjes.nl | Sleutelhanger souvenir Haarlem

Review:

Super mooi 

“Supersnelle levering! Heb een sleutelhanger besteld en hij ziet er super mooi uit. Jammer dat ik niet wist dat ik er een cadeau doosje bij kon bestellen. (Zag het te laat op facebook) Maar dat maakt verder niet uit! Het gaat om de sleutelhanger!” – Merel van Keulen

1

Deze canon van Haarlem bevat 50 geschiedenisverhalen die de stad en haar historie nóg meer doen leven. Ideaal voor in je koffer voor het weekendje weg of om lekker thuis te lezen als je al een echte ‘mug’ bent.

Haarlem cadeau

Canon van Haarlem | Haarlem cadeau

Review:

50 korte geschiedenisbeschrijvingen 

“50 korte geschiedenisverhalen over Haarlem. Met dit boek leest en leert men iets van de geschiedenis van de oude stad Haarlem. Het zijn korte maar duidelijke verhalen die goed weergeven wat er zoal in deze stad is gebeurd. Kort maar krachtig. Fijn om te hebben en na te slaan. Aanrader dus!” – Hen50War, Pannerden

1

Het Teylersmuseum, behalve het oudste museum van Nederland ook Haarlems trots aan het Spaarne! De art print van Molen de Adriaan is evengoed uniek; handgetekend door illustrator Renske Horn en een echt origineel Haarlems souvenir.

Haarlemse wenskaart cadeau

hollandse-huisjes.nl | Haarlemse wenskaart cadeau

Wenskaarten Haarlem

Wenskaarten Haarlem

Review:

Geweldige cadeaus 

““Geweldige cadeaus voor als je gek ben op mooie dingen en op historische huisjes of super veel houdt van je stad!! 😍😍” – Jane de Vries

1

Een oer-Hollandse startup graveert onder andere de plattegrond van Haarlem in duurzaam bamboe hout, met hun eigen lasersnijder. Alle snijplanken zijn met liefde en de hand afgewerkt.

Haarlem souvenir serveerplank

hollandse-huisjes.nl | Haarlem souvenir serveerplank

1

Deze regenboog art print van Haarlem is speciaal ontworpen voor pride month. Een uniek design van de Haarlemse illustrator Renske Horn.

Gay Pride poster Haarlem

Gay Pride poster Haarlem

Review:

Zo blij mee 

“We zijn zo blij met onze print! Hij hangt boven onze bank en we krijgen eigenlijk wel van iedereen complimentjes erover. De zwart/wit versie bewaren we voor de slaapkamer ;-D” – Marion Zwiers

Poster Haarlem Art print

Poster Haarlem Art print

1

#BONUSTIP - Deze tip willen we je niet onthouden: de Haarlemse Vegan Street Food Experience. Deze food tour gaat langs 7 lokale ondernemers. Van sociale oorlogsfrietjes tot echte zeewierballen. Veganisten en niet-veganisten zijn allen welkom!

Vegan Street Food Experience Haarlem

Vegan Street Food Experience Haarlem

Eet voor de planeet en doe mee met de Vegan Street Food Experience in Haarlem

Onderweg verkennen we de stad, delen we bijzondere verhalen en brengen we mensen samen voor een gezellige feel good middag. De tour is iedere zondag van 14:00 tot 17:00 en is ongeveer 3 kilometer lang. Ontmoet de mensen achter de magie, prikkel je smaakpapillen en laat je innerlijke plantaardige goeroe los met deze funky Vegan Street Food Tour.

Wat zijn de leukste Haarlemse cadeaus

Wij van team BigSellers zijn echte Haarlemmers! Op zoek naar leuke souvenirs uit de hoofdstad van Noord-Holland? Wij helpen je in dit blog om jouw ideale Haarlemse cadeau te vinden. Wij geven tips bij het uitzoeken van een memorabel souvenir uit Haarlem. Bekijk hier onze persoonlijke tips over wat je allemaal kan kopen om je trip naar het pittoreske Haarlem te onthouden. Met onze behulpzame cadeaugids kies je met gemak de meest specifieke, leuke en unieke geschenken uit Haarlem. Dus, geen zorgen, want bigsellers.nl geeft alles wat je nodig hebt met hulp van onze top tips.

★★★★★  Cadeaus met hoge beoordelingen
Veel gestelde vragen (FAQ):

Wat is typisch Haarlem?

Haarlem heeft heel veel te bieden, van leuke terrasjes en boetiekjes, tot mooie kerken, het Spaarne, Jopenbier en Frans Hals. Kijk eens naar onze Haarlem ABC-poster bijvoorbeeld, of het toffe boek met 111 plekken in Haarlem die je gezien moet hebben. Als “echte” muggen raden wij iedereen aan eens een weekendje weg in Haarlem te boeken en natuurlijk een leuk souvenir mee te nemen!

Is Haarlem een leuke stad?

Ja, Haarlem is een schitterende stad. Dichtbij zee en Amsterdam. Veel heerlijke restaurants, leuke cafés, mooie oude kerken en hofjes, prachtige grachten. Dus de stad om een mooi souvenir vanuit mee te nemen! Denk aan onze prachtige snijplank met de Bavokerk, of de Haarlemse verjaardagskalender. Je kan ook altijd een bezoekje brengen aan de Jopenkerk en bestel dan gelijk de Jopen biertjes!

Wat kun je verwachten?

Op deze pagina vind je onze selectie van de beste cadeaus van Haarlem. Originele Haarlemse cadeau ideeën, gemaakt in of door Haarlemmers en Haarlemse bedrijven. Samengesteld door het team van Haarlemse cadeau-zoek-specialisten. De groeten uit Haarlem! 🙂

Dus: boek je tripje, ga leuke dingen doen in Haarlem of bestel een van onze 10 leuke souvenirs!

BigSellers Kadogids is een behulpzame en betrouwbare partner die jou helpt bij het vinden van hét perfecte cadeau, voor ieder persoon en elke feestelijke gelegenheid.

Op het moment van publiceren zijn alle producten op voorraad. Bij BigSellers Kadogids zie je alleen meest originele cadeaus, handigste gadgets en de leukste date-ideeën, samengesteld door onze cadeau-experts. De beste cadeaus met de hoogste beoordelingen! ★★★★★ In onze cadeaugids vind jij handig en snel een leuk cadeau voor hem, cadeau voor haar, voor vriendinnen, voor vrienden, familie, collega's en echt iedereen. Leer meer.